DE filmtuin

Een lichtsnoer bungelt tussen vier iepen en hult de Filmtuin in een warm, dansend licht. De Dom hoog boven De Filmtuin uit. Met een lekker drankje en een movie snack worden iedere zomeravond hier one to remember

Wist je dat?

De stad Utrecht hieruit groeide? Romeinen bouwden hier hun eerste fort Traiectum. De naam Utrecht is hiervan afgeleid. Een originele muur van het Traiectum ligt zwijgend een paar meter onder De Filmtuin. 

pop-up cinema @ Steenweg

De eerste verharde (steen) weg na de romeinen in Utrecht. Deze locatie sluit aan 

 

Op deze locatie bevond zich het middelseeuwse handelscentrum Stathe. 

Nu een winkelpand waar we arthouse presenteren. Op deze locatie, mede mogelijk gemaakt door Morgen Mooier Maken, 

 

L’histoire 

Dit de geboortegrond van Utrecht is? Romeinse troepen begonnen hier in 45 n.C. met de bouw van een fort dat Trajectum heette. De naam Utrecht is hiervan afgeleid. De muren van het oude fort staan op een paar meter diepte onder De Filmtuin.

DE filmtuin

Een lichtsnoer bungelt tussen vier iepen en hult de Filmtuin in een warm, dansend licht. De Dom hoog boven De Filmtuin uit. Met een lekker drankje en movie snack worden iedere zomeravond hier one to remember

Wist je dat?

De stad Utrecht hier ontstond? Romeinen bouwden hier hun eerste fort Traiectum. De naam Utrecht is hiervan afgeleid. Een originele muur van het Traiectum ligt zwijgend een paar meter onder De Filmtuin. 

concertzaal

De houten balustrade, de glas-in-lood ramen en het dertig meter hoge plafond doen nieuwe bezoekers versteld staan. De aanwezige Piscina, een nis met een wandschildering en twee waskommen, dateert uit de eerste helft van de 14de eeuw.

Deze concertzaal staat bekend als de ‘nieuwe muzikale huiskamer van Utrecht’. Hier komen allerlei klankkleuren samen. Met de komst van Filmtour, worden hier vanaf ook heden filmvoorstellingen gehouden. 

pop-up cinema steenweg

Beton brokkelt van de wand in dit industriële winkelpand, dit zijn de overblijfselen van een populaire modezaak aan de Steenweg. Door de nieuwe creaties van de masterstudenten Scenography bruist het gebouw van kunst. Een beperkt aantal screenings in juni 2020 wordt op deze locatie georganiseerd. 

Goed om te weten.

Dit was de eerste verharde weg in Utrecht was na de komst de Romeinen. De Steenweg bevond zich midden in het centrum van de middeleeuwse handelswijk ‘Stathe’. Deze straat was verbonden aan het eerste Romeinse fort in Utrecht genaamd Trajectum: de locatie waar Filmtour ook films vertoont.  

de marnix zaal

De houten balustrade, glas-in-lood ramen en het veertig meter hoge plafond maken je stil. De aanwezige Piscina, een nis met een wandschildering en twee waskommen, dateert uit de eerste helft van de 14de eeuw.

De Marnixzaal staat nu bekend als de ‘nieuwe muzikale huiskamer van Utrecht’, waar allerlei klankkleuren samenkomen. Op weekenden wordt deze plek omgetoverd tot ´één van de meest sfeervolle bioscopen van Utrecht.

pop-up cinema steenweg

Beton brokkelt van de muren in een verlaten industriële ruimte: de overblijfselen van een populaire modezaak aan de Steenweg. En door de  nieuwe creaties van de masterstudenten  Scenography gonst het pand van de kunst. Een beperkt aantal screenings in juni 2020 wordt op deze locatie georganiseerd. 

Wist je dat?

Dit was de eerste verharde weg in Utrecht was na de komst de Romeinen. De Steenweg bevond zich midden in het centrum van de middeleeuwse handelswijk ‘Stathe’. Deze straat was verbonden aan het eerste Romeinse fort in Utrecht genaamd Trajectum: de locatie waar Filmtour ook films vertoont. 

filmtour

ONTVANG DE NIEUWSTE FILMPROGAMMA'S

Filmtour

filmtour

Ontvang de nieuwste filmprogramma's

pour toi

Ontvang een e-mail met 
nieuwe filmevents 

SCHRIJF JE NU IN!